Bugarska vojska: Ako budemo morali primenićemo silu

© Sputnik / Burku Okutan / Uđi u bazu fotografijaIzbeglice pokušavaju da pređu granicu
Izbeglice pokušavaju da pređu granicu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najvažnije je da Turska spreči ulazak nelegalnih migranata u Bugarsku, izjavio je ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov. On je saopštio da će u narednim satima biti poslata vojska na granicu.

„Ako budemo mogli da zaustavimo talas (migranata) koji se kreće ka Bugarskoj uz pomoć diplomatije – biće dobro, ako ne, upotrebićemo silu – i policije i vojske – sve što je po zakonu, jer je nezakoniti prelazak granice prekršaj“, izjavio je Karakačanov novinarima nakon sednica parlamenta.

„U narednih 4-6 sati na granicu će stići – uključujući kopnene snage, specijalce i vojnu policiju, kao i 140 jedinica tehnike. Tokom 12-16 sati – biće poslato još 1.000 osoba. Ako bude trebalo, možemo mobilisati 2.400-2.600 osoba i pošalje ih na granicu. Ja sam humanista, ali mislim da je državna granica Bugarske neprikosnovena. Ako neko bude oštrije delova, kao protiv Grčke, Bugarska će upotrebiti silu“, izjavio je ministar.

Ministar je uverio da niko nema nameru da upotrebi pravo oružje.

„Naravno, nećemo pucati iz puške. (Ali se može upotrebiti) fizička sila: vodeni topovi, gasne granate, šok-bombe – to što primjenjuju Grci. Ne sme se dozvoliti da neko uđe u Bugarsku nekažnjeno. U svakom slučaju, dok sam ja ministar tako će biti“, izjavio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala