Asad nije isključio obnovu odnosa sa Turskom, ako prestane da podržava teroriste

© Foto : Syrian Presidential Press and Information Office / Uđi u bazu fotografijaBašar Asad
Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijske vlasti su spremne da obnove odnose sa Turskom, ako turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prekine da podržava teroriste, izjavio je sirijski predsednik Bašar Asad.

Prema rečima Asada, u poslednje dve godine je održano nekoliko sastanaka predstavnika sirijskih i turskih specijalnih službi.

„Zajednički cilj nas i Rusije je da Turska obustavi podršku teroristima i da se vrati na svoje prirodne pozicije”, izjavio je Asad u intervjuu za tv kanal „Rosija 24”.

Asad je dodao: „Takav rezultat je nemoguć, dok Erdogan podržava teroriste. Potrebno je da se podrška prekine i to će omogućiti stabilizaciju situacije.”

Prema rečima sirijskog predsednika, ne postoji neprijateljstvo među turskim i sirijskim narodom, a napetost u odnosima je uslovljena političkim interesima.

Sirijski lider je još prokomentarisao i to što je Turska otvorila svoju granicu s Evropskom unijom, nakon čega je talas izbeglica krenuo ka Grčkoj.

„Turska je pokrenula drugi talas izbeglica ka Evropi u svojstvu ucene. Erdogan je pretio da će to uraditi”, istakao je Asad.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala