Vučić po povratku iz Vašingtona: Nikakav veliki dogovor o Kosovu nije na pomolu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikakav veliki dogovor o Kosovu nije na pomolu i da je u Vašingtonu sa američkim zvaničnicima i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem razgovarano o tehničkim pitanjima, a ne suštinskim stvarima.

Vučić je rekao da su razgovarali o poboljšanju atmosfere, otvaranju puteva, vazdušnom i železničkom saobraćaju, ali ne o suštinskim stvarima.

Upitan o čemu je konkrento govorio sa Tačijem ona je kazao „ništa posebno“, i dodao da mu je poručio da očekuje novo povlačenja priznanje Kosova.

„Pričali smo o avio-liniji, železnici, putevima i ja sam mu saopštio da čeka sutrašnji dan da vidi koja zemlja će da povuče priznanje Kosova“, rekao je Vučić za TV Pink.

On je potom danas na konferenciji za novinare rekao da bi da postoji neki plan građane o tome obavestio.

Nema suštinskih razgovora dok se ne ukinu takse

„Ja bih vam rekao da postoji, nisam nikad od svog narod krio ni kada su stvari bile i bolne i teške nikada nisam obmanjivao naše ljude. Ne postoji nikakav veliki plan ni dogovor. Ričard Grenel je rekao da nema nikakvog dogovora,  moj uslov je bio nema suštinskih razgovora dok takse ne budu potpuno ukinute“, rekao je Vučić na konfereniji za novinare.

On je ponovio da nema „suštinskih razgovora“ o Kosovu i Metohiji dok se ne ukinu takse na robu iz Srbije i istakao da dogovor ako se pravi mora da bude kompromisan.

Naveo je da Srbija ne može da ide protiv sopstvene državne politike i dodao da ako se pravi dogovor, on mora da bude kompromisan, a ne nečija „jedinstvena želja“.

Za njega je od najvećeg značaja da se sačuva mir i stabilnost te naglasio da će čuvati nacionalne i državne interese i zemlju od destabilizacije.

„Drugih stvari po pitanju Kosova i Metohije nema osim što je za nas od ključnog značaja da sačuvamo mir i stabilnost. Oni koji misle da je vreme ratnim pokličima samo želim da kažem da bi tako vikali i urlikali jedno veče, a da bi drugi dan već govorili kako smo uništili Srbiju i budućnost naše dece. Da učestvuje u takvim terevenkama nema šanse“, rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala