Vučić o poseti Americi: Imao sam tremu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznao je danas da je ima tremu tokom nastupa na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC).

„Za ovo sam se pripremao kao i pred ispit. Imao sam tremu. Govorite na nematernjem jeziku, u okruženju u kome nikada niste govorili i imate ograničeno vreme i da izgovorite najvažnije reči za vašu zemlju“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da mu se u Americi pružila prilika da ostvari kontakt sa najvažnijim američkim funkionerima, napomenuvši da je nenajavljeno razgovarao sa trojicom najbližih saradnika Donaldu Trampu.

„Ukazali su mi veliku čast jer je sastanak trebalo da bude samo sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Trampa Robertom O"Brajanom.

Vučić odgovorio Milanoviću: Siguran sam da je veliki broj Hravta glasao za mene

Vučić je odgovorio hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću na pitanje  da li je za njega glasao „ikad neki Hrvat glasao", rekavši da je siguran da jeste.

Podsetimo, Milanović je izjavio da na nedavnim izborima za njega glasao značajan broj pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj i uputio pitanje Vučiću da li je za njega „ikad neki Hrvat glasao"

„Ja ne prebrojavam crvena krva zrnca ljudima koji glasaju, ne znam kako je ko na kom biračkom mestu glasao,  ali odgovor bi bio da sam siguran da je velik broj Hrvata glasao jer ima dokaz da je u nekoliko mesta sa najvećim brojem hrvatskog stanovništva SNS pobedio na lokalnim izborima“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, to što Milanović govori pokazuje koliku kampanju mržnje vode protiv njega i Srbije, a neće da pogledaju šta su Srbi uradili za Hrvate i neže da vide da oni nisu za Srbe uradili ništa.

„Mogao sam da kažem da nijedan Srbin za njega nije glasao, ali sam sigurana da ih ima“, zaključio je predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala