Ukrajina i Amerika razmišljaju kako da sahrane „Severni tok 2”

© Foto : Nord Stream 2 / Axel SchmidtPostavljanje cevi za gasovod "Severni tok 2"
Postavljanje cevi za gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kijev pregovara s Vašingtonom kako da se osujete planovi Moskve o završetku gasovoda „Severni tok 2” pošto od toga zavisi energetska bezbednost Ukrajine, izjavio je direktor ukrajinske naftne kompanije „Naftogas” Andrej Koboljev.

Američka sankciona politika je usmerena protiv izgradnje gasovoda i postala „jedan od najvažnijih koraka” podrške energetskoj bezbednosti Ukrajine, smatra Koboljev.

„Igra još nije gotova. Rusi pokušavaju da obezbede sopstvene tehničke mogućnosti da bi završili polaganje cevi za gasovod. Mi sada razmatramo, uključujući i pregovore s američkom stranom, kako da budemo sigurni da će ovaj projekat i konačno biti sahranjen”, dodao je on.

Koboljev je još dodao da se ukrajinske vlasti nadaju da će vlada SAD nastaviti svoje napore u ovom pravcu, kako bi se ovo pitanje konačno zatvorilo.

Izgradnja „Severnog toka 2“

Podsetimo, krajem prošle godine američki predsednik Donald Tramp potpisao je vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2” i „Turskog toka”.

Pored SAD, protiv izgradnje gasovoda se aktivno zalažu Ukrajina i niz drugih evropskih zemalja. Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija „Olsiz“ povinovala se zahtevima SAD.

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Lenjingradskoj oblasti
Ukrajina i Amerika razmišljaju kako da sahrane „Severni tok 2” - Sputnik Srbija
Izgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Lenjingradskoj oblasti

Prema rečima portparola kompanije „Nord strim 2 AG” za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa.

Kako je izjavljivala ruska strana, Rusija može samostalno da završi izgradnju „Severnog toka 2”.

U utorak je brod „Akademik Čerski” u vlasništvu „Gasproma”, koji može pomoći u izgradnji gasovoda „Severni tok 2” iz Šri Lanke zaplovio prema egipatskoj luci Suec.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala