Srpskoj kući u Podgorici uključena struja, plaćena polovina duga

© Nebojša PopovićSvečanost povodom otvaranja Srpske kuće u Podgorici
Svečanost povodom otvaranja Srpske kuće u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpskoj kući u Crnoj Gori ponovo je uključena struja nakon što je uplatila deo neizmirenih dugovanja, kaže izvršni direktor Emil Labudović i dodaje da funkcionisanje srpskih medija, Srpske televizije i Srpskog radija više nije pod znakom pitanja.

Labudović je za Tanjug rekao da je zbog potraživanja Elektroprivrede Crne Gore Srpska kuća jutros ostala bez struje, ali da su Srpska televizija i Srpski radio, kao najveći potrošači u okviru Srpske kuće, u toku dana uplatili polovinu duga od 4.500 evra nakon čega je uključena struja.

Kako kaže, sa Elektroprivredom je sklopljen ugovor da se ostatak duga otplaćuje na rate.

Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori je ranije, povodom isključenja struje Srpskoj kući, saopštio da projekti srpskih organizacija koji se bave očuvanjem identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori nisu imali podršku fondacija koje za tu namenu imaju opredeljena sredstva.

„Od ukupno više od četiri miliona evra opredeljenih sredstava u proteklom periodu, u Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, srpskim organizacijama dodeljeno je manje od jedan odsto, iako srpski narod čini natpolovičnu većinu građana Crne Gore koji koriste podršku navedenih fondacija“, navodi se u saopštenju.

Napomenuli su da srpske organizacije i pojedinci, od izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države, pa do danas, nisu dobijali podršku ni od Ministarstva kulture, kao ni Centra za kulturu manjina, što, kako ističu, svedoči o očiglednoj diskriminaciji srpskog naroda u Crnoj Gori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala