Posle 30 godina „Niksi“ oterali svog najvernijeg navijača, čuvenog oskarovca /video/

© AP Photo / Kathy WillensCentar Niksa Robin Lopez pozdravlja filmskog režisera Spajka Lija pre NBA košarkaške utakmice između u Madison skver gardenu u Njujorku, nedelja, 28. februara 2016.
Centar Niksa Robin Lopez pozdravlja filmskog režisera Spajka Lija pre NBA košarkaške utakmice između  u Madison skver gardenu u Njujorku, nedelja, 28. februara 2016.  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oskarom nagrađivani reditelj Spajk Li, zaštitni znak „Njujork niksa“, neće više dolaziti u Medison skver garden. Li je odlučio da ne prisustvuje mečevima „Niksa“ posle skoro 30 godina nakon što su ga je u ponedeljak maltretiralo obezbeđenje „Gardena“.

​Čuveni navijač „Niksa“ je, kao i u prethodnih 28 godina ušao na ulaz za zaposlene, uredno su mu otkucali kartu, da bi ga potom obezbeđenje prisililo da napusti lift koji je vodio do dvorane. 

Međutim, pred meč sa „Hjustonom“, obezbeđenje je tražilo od Lija da napusti „Garden“ i uđe na neki drugi ulaz. On je to odbio jer mu je karta već bila skenirana i ne bi mogao da opet uđe u dvoranu, prenosi B92.

„Stavite mi lisice i uhapsite me kao brata Čarlsa Ouklija“, rekao im je Li, podsetivši na incident od pre nekoliko godina u „Gardenu“, kada je obezbeđenje izbacilo bivšeg igrača „Niksa“ zbog sukoba na sedištima za VIP osobe.

Sukob Lija sa obezbeđenjem brzo je postalo „viralan“ i glavna tema na društvenim mrežama, a „Niksi“ su odmah reagovali saopštenjem u kojem su tvrdili da su Liju nekoliko puta rekli da koristi ulaz za poznate osobe, što je on odmah demantovao.

„Ulazim iz te ulice skoro 30 godina, zašto me nisu pozvali i rekli da ne mogu više tuda da ulazim“, kaže Li. „Kunem se majčinim i bratovim grobom da lažu. Da su me uporno molili da idem na drugi ulaz. To je laž. Niksi su sprdnja ove lige.“

„Niksi“ su u saopšenju naveli i da su dve strane rešile problem nakon što se Li rukovao sa predsednikom kluba Džimom Dolanom, uz fotografiju loše rezolucije napravljenu skoro sa vrha dvorane.

„Dolan me je uznemiravao“, odgovorio je Li na ovo.

„Gospodin Dolan mi je prišao na poluvremenu i tražio da razgovaramo. O čemu da razgovaramo? Rekao sam mu da mi niko ništa nije rekao, niko mi nije poslao poruku, mejl, niti me pozvao telefonom da kaže da imaju novo pravilo o ulazu.“

​Li je otkrio da su ga odmah zvali gradski rivali „Bruklin netsi“, ali da nikome neće dozvoliti da mu otme ljubav prema narandžastoj i plavoj boji.

„To se neće dogoditi. Želim ‘Niksima’ mnogo sreće. Ali ni to se neće dogoditi“, zaključio je Li.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala