Ministarstvo odbrane: Krivična prijava protiv Obradovića

© Tanjug / TARA RADOVANOVICBoško Obradović
Boško Obradović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Srbije podnelo je krivičnu prijavu protiv jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića zbog „poziva na nasilnu promenu ustavnog uređenja“.

Krivična prijava podneta je zbog izjave Obradovića da "Aleksandra Vučića treba hitno izolovati i da vojska i policija treba da preuzmu vlast".

A mi? Mislim da nam je potrebno hitno izolovanje @avucic u karantin jer planira izdaju Kosova i Metohije i naseljavanje migranata u Srbiji. Vojska Srbije i Policija treba da svrgnu izdajnika sa vlasti i sačuvaju bezbednost države u novoj migrantskoj krizi. Pitanje je sati a ne dana! https://t.co/5FDqxqD4hY

​Ministarstvo je Višem javnom tužilaštvu podnelo krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog krivičnog dela “pozivanje na nasilnu promenu uređenja” iz člana 309 stav 1. Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 308 Krivičnog zakonika, jer je u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi.

Predsednik Dveri Obradović je odgovorio na podnošenje prijave navodeći da se neće pozivati na poslanički imunitet.

"Radujem se. I ne pozivam na poslanički imunitet! Nema potrebe da kolege narodni poslanici iz vlasti zahtevaju od Skupštine da mi ukine imunitet. Tu sam! Biće mi čast da branim mir i bezbednost svoje države i svih građana Srbije pred Tužilaštvom i Sudom ako treba! Čekam Vas!", napisao je Obradović na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala