MiG-35 dobio novi sistem zaštite

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografija MiG-35
 MiG-35 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vazduhoplovna korporacija „MiG” je stvorila inteligentni sistem zaštite od prekoračenja maksimalnih opterećenja, koji se implementira u avionima MiG-29 i MiG-35, saopšteno je iz ove ruske korporacije.

Kako naglašavaju iz ove kompanije, nova tehnologija će povećati bezbednost pilotiranja i omogućiti pilotu intenzivniju vazduhoplovnu borbu bez skretanja pažnje na komandnu tablu. Tehnologija je konkretno predviđena za avione MiG-29M/M2 i MiG-35.

„Povećanje automatizacije, praktičnosti i bezbednosti pilotiranja su naši prioritetni ciljevi. Implementacija novog inteligentnog automatizovanog sistema zaštite od prekoračenja maksimalnih opterećenja je već u toku na našim modernim avionima”, izjavio je generalni direktor „MiG-a” Ilja Tarasenko.

Novim sistemom je predviđena mogućnost prekoračenja kritične opterećenosti u rasponu od 1-2G zbog primene dodatne sile na upravljačkoj palici aviona, kao i privremenog ili potpunog gašenja ovog sistema.

 

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLovac MiG-35
MiG-35 dobio novi sistem zaštite - Sputnik Srbija
Lovac MiG-35

 

MiG-35 je opremljen novim motorima, a letelice imaju mogućnost da dopunjuju gorivo u vazduhu i da preuzmu ulogu tankera.

Najnovija oprema u kombinaciji sa visokopreciznim naoružanjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka.

Korporacija „MiG“ je ranije objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala