Kineski naučnici otkrili dva tipa novog koronavirusa

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaMikrobiološka laboratorija
Mikrobiološka laboratorija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naučnici u Kini koji proučavaju poreklo epidemije novog koronavirusa pronašli su dva njegova glavna tipa koji mogu biti uzročnici infekcije.

Istraživači sa Univerziteta u Pekingu i Instituta Paster u Šangaju, pod patronatom Kineske akademije nauka, naglasili su da su do podataka došli koristeći limitirane uzorke, te da bi trebalo uraditi obimniju studiju kako bi se utvrdilo kako je epidemija počela, prenosi Tanjug.

Prema podacima preliminarne studije, od analiziranih uzoraka, agresivniji tip novog koronavirusa ima udeo u epidemiji u Vuhanu od 70 odsto, a 30 odsto potiče od slabijeg tipa virusa, piše Rojters.

Opadanje zaraza agresivnijim tipom virusa počelo je krajem januara 2020, a broj obolelih u Kini smanjio se posle stroge kontrole slobodnog kretanja stanovništva po Kini.

U Italiji zatvaraju škole

Dok Kina napreduje u borbi protiv korona virusa, u Italiji su vlasti odlučile da zatvore škole i univerzitete širom zemlje do sredine marta pokušavajući da obuzdaju najgore izbijanje koronavirusa u Evropi.

U Briselu je u EU administraciji zabeležen prvi slučaj zaraze njihovog službenika.

Zaražen je službenik Evropske agencije za odbranu, koji je boravio u Italiji, što je prvi potvrđen slučaj u Briselu, a Evropski parlament je do sada jedina institucija koja je preventivno zatvorila vrata za posetioce.

Otkazano više od stotine javnih događaja koji je trebalo da budu održani u sedištu EP u Briselu, prenosi Tanjug.

Zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa prolećno zasedanje Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke biće održano kao virtuelna sednica.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala