Amerika posle „super utorka“ /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
U emisiji „Svet sa Sputnjikom“, ove srede analiziramo rezultate takozvanog „super utorka“, dana posle kojeg bi moglo biti znatno jasnije ko bi mogao da izađe na crtu Donaldu Trampu na predsedničkim izborima SAD u novembru.

Ko od demokrata ima najveće šanse da se suprotstavi Trampu trećeg novembra, bivši potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden, senator iz Vermonta Berni Sanders, milijarder Majkl Blumberg, sedamdesetogodišnja senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren ili tridesetosmogodišnja kongresmenka Talsi Gabard ?

Mogu li demokrate sa nekim od ovih kandidata da izađu na crtu Trampu, šta su njihove prednosti, a šta mane? Kako se Tramp priprema za novembarske izbore i zbog čega republikanci nisu uspeli da iznedre nekog jakog protivkandidata za unutarstranačke izbore? Koliko su Amerikancima važni unutarstranački izbori? Zbog čega je “super utorak” toliko važan u američkim unutarstranačkim izborima, i kakve su šanse da se do kandidature promeni odnos snaga kod demokrata?

Naši gosti u studiju su: politički analitičar Branko Pavlović  i Milan Mišić, dugogodišnji dopisnik    lista "Politika" iz Amerike . Iz Vašingtona, specijalno za "Sputnjik"  javiće se analitičar Obrad Kesić.

Emisiju uređuje i vodi Aleksandra Stanić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala