Turska dovlači dodatne PVO sisteme u Siriju

© AP Photo / STRKonvoj turske vojske ulazi u Siriju
Konvoj turske vojske ulazi u Siriju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska će u bliskoj budućnosti razmestiti u Siriji dodatne protivvazduhoplovne sisteme, izjavio je šef sekretarijata za odbrambenu industriju pri administraciji turskog predsednika Ismail Demir, a preneo list „Dejli sabah“.

Kako je rekao, reč je o PVO sistemima turske proizvodnje „HISAR-A“, koji služe za obaranje ciljeva koji lete na malim visinama.

Prema njegovim rečima, ti sistemi će stići kako bi pružili dodatnu odbrambenu podršku već postojećim sistemima „Korkut“.

Pored toga, Turska će u Siriji razmestiti i sisteme „HISAR-O“, koji služe za obaranje letelica na srednjiim visinama, dodao je Demir.

Zaoštravanje situacije u Idlibu

Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe „Hajat Tahrir el Šam” napali sirijske položaje u blizini naselja Behun. Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

Pročijate još:

- Amerika šalje pomoć Turskoj: Municija za borbe u Idlibu

- Turska vojska oborila sirijski avion iznad Idliba

- Sirijska vojska nastavlja ofanzivu u Idlibu, poginuo turski vojnik

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala