Rusija pravi novo oklopno vozilo „Atlet”

© Jutjub - skrinšotNovo oklopno vozilo "Atlet"
Novo oklopno vozilo Atlet - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji se radi na projektu novog unapređenog oklopnog vozila, izjavio je generalni direktor „Vojno-industrijske kompanije” (DOO „VPK”) Aleksandar Krasovicki.

Prilikom konstruisanja će biti uzeto u obzir iskustvo stečeno tokom proizvodnje i testiranja oklopnih vozila „Atlet”. Prvo predstavljanje je planirano za avgust na forumu „Armija-2020”.

„Novo vozilo će najverovatnije biti predviđeno za izvoz. Njegov zvanični naziv je „Specijalno oklopno vozilo VPK-23136 uz primenu elemenata oklopnog vozila ‘Atlet’. U suštini, pravimo novo oklopno vozilo dvostruke namene”, objasnio je Krasovicki.

On je podsetio da su preliminarna testiranja dva prototipa „Atlet” uspešno završena, dok su državna testiranja novog oklopnog vozila planirana za maj.

„Atlete”

Nova generacija oklopnih vozila „Atlet” ima pogon na sva četiri točka, a vozila su predviđena za prevoz vojnog osoblja i vojnog tereta, obezbeđujući visok nivo zaštite, kao i vuču prikolice, montažu naoružanja.

Glavne razlike novog vozila u odnosu na oklopno vozilo „Tigar” su povećana nosivost tereta do 1600 kilograma, povećana protivminska i balistička otpornost, snažniji dizel motor ruske proizvodnje JMZ-5347-24 od maksimalno 240 konjskih snaga.

Vozila su standardno opremljena antitraumatskim sedištima za sve članove vojnog tima i sistemom za kondicioniranje vazduha u kabini. Zavisno od modifikacije, oklopno vozilo „Atlet” može da preveze od dva do osam potpuno opremljenih boraca.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala