Radnici traže na hiljade evra: Aerodrome Crne Gore tužilo 200 zaposlenih

© Nebojša PopovićAerodrom "Podgorica"
Aerodrom Podgorica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aerodrome Crne Gore tužilo je više od 200 zaposlenih, uglavnom zbog dugovanja po osnovu startnog dela zarade, kao i neisplaćenih toplih obroka, zimnica, bolovanja, prevoza i prekovremenog rada.

Kako prenosi podgorički „Dan“, ovu informaciju potvrdile su im tri advokatske kancelarije koje zastupaju zaposlene. Do sada je, prema navodima advokata, predato oko 600 tužbi, ali su neke povučene, a neki radnici su podneli više tužbi.

„Nismo precizirali koliko ukupno novca se potražuje od Aerodroma, jer nadležni u kompaniji mesecima odbijaju da dostave veštacima neophodnu dokumentaciju. Nemamo veštačenu finansijsku dokumentaciju, ali naša procena je da je dug, bez prevoza, bolovanja i prekovremenog rada, oko 15.000 evra po zaposlenom koji je na radu od pre 2008. godine", rekao je advokat Milovan Milošević.

Za zaposlene koji su kasnije počeli da rade te sume su višestruko manje.

Milošević navodi i da su u međuvremenu zaključena neka poravnanja sa zaposlenima koji nisu tužili kompaniju, kao i da je u fazi pripreme ponuda za ostale koji su podneli tužbe.

Advokat Vera Peković kaže da je odluka da se prvo isplate radnici koji nisu podneli tužbe, diskriminacija i da je to protivustavno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala