Najveći hakerski napad na informacioni sistem gradske uprave Novog Sada

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaNapad internet virusa na kompjutersku mrežu
Napad internet virusa na kompjutersku mrežu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Informacioni sistemi gradske uprave Novog Sada i gradskih preduzeća hakovani su tokom vikenda, a hakeri traže otkupninu u bitkoinu da bi otključali sisteme.

Hakerski napad na informacioni sistem Grada za Tanjug je potvrdio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji ističe da su lični podaci Novosađana potpuno zaštićeni.

"Ti podaci nalaze se na platformi koja nije bila predmet napada. Ovo je najveći hakerski napad na informacioni sistem gradske uprave Novi Sad i najverovatnije je izvršen iz inostranstva", izjavio je Vučević.

Informacioni sistem gradskih preduzeća i uprave, kaže Vučević, polako vraćamo u normalu.

JKP "Informatika" Novi Sad obavestila je sugrađane da su nadležne službe preduzeća uspele da pokrenu novi sistem i da rade na osposobljavanju gradskih službi.

Već od sutra će naplatna mesta JKP "Informatika" Novi Sad nastaviti sa radom i biće moguće plaćati račune objedinjene naplate i vršiti ostale uplate kao i do sada.

"Sa radom nastavlja Uprava za urbanizam i građani će moći da nastave sa procedurama koje su bile u zastoju zbog prekida u radu, a do kraja nedelje će ponovo biti pušten u rad i video-nadzor grada Novog Sada", navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala