Ministarka koja psuje i viče na zaposlene konačno pod istragom

© AFP 2023 / ISABEL INFANTESPriti Patel
Priti Patel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska vlada otvorila je istragu povodom optužbi da je ministarka Priti Patel zlostavljala zaposlene.

Velika afera potresa Vladu Velike Britanije, pošto je ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel optužena da je u više navrata sprovodila mobing nad zaposlenima u različitim ministarstvima na čijem je čelu bila, navode britanski mediji.

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je svoj kabinet da „utvrdi činjenice“ posle zahteva lidera opozicione Laburističke partije Džeremija Korbina. Da je istraga započeta, potvrdio je i ministar pravde Majkl Gouv, koji je i neformalni potpredsednik vlade.

Korbin je zatražio istragu posle ostavke Filipa Rutnama, najbližeg saradnika Patelove i drugog čoveka ministarstva, koji je rekao da odlazi posle 33 godine karijere zbog ministarke. On je optužio Patelovu da zaposlene „psuje, omalovažava ljude, galami na njih i postavlja im nerazumne zahteve“.

Rutnam je najavio i da će povesti pravnu borbu protiv ministarke jer je, kako je rekao, „oteran sa posla“. Takođe, kazao je da je ministarka povela „zlobnu kampanju protiv njega da je lagao kako ona zavodi strahovladu u ministarstvu“.

Ministarka Priti Patel demantovala je sve optužbe, a podržao je i premijer Boris Džonson.

Inače, Patelova je već bila u centru jedne afere, kada su britanski mediji otkrili da plaća sopstvenog muža 25.000 funti kako bi joj vodio kabinet dok je bila ministarka za međunarodni razvoj, iako je već imao dva posla.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala