Kadirov: Amerika vrši zločin nad celim muslimanskim svetom

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Plan predsednika SAD Donalda Trampa za mirovno rešavanje palestinsko-izraelskog konflikta, poznatiji kao "dogovor veka", predstavlja zločin protiv celog muslimanskog sveta, izjavio je šef Čečenske republike Ramzin Kadirov.
„Tokom sastanka sam osudio takozvani „sporazum veka“ kojim se grubo krše norme međunarodnog prava i koji predstavlja zločin protiv muslimanskog sveta. Ja i Mahmud el Habaš se slažemo da se konflikti u muslimanskim državama raspiruju uz neposredno učešće zapadnih država“, napisao je Kadirov na društvenim mrežama na kraju sastanka sa savetnikom predsednika Palestine Muhamedom el Habašom.

On je dodao da će odsustvo jedinstva naroda i lidera određenih muslimanskih država stvoriti „pogodno tlo za eskalaciju krize situacije na Bliskom istoku“.

Kadirov je saopštio da je tokom sastanka sa El Habašom saopštio da namerava da izgradi u Paledstini džamiju pod nazivom „Čečenija“ na kojoj će se vjoriti dve zastave – palestinska i čečenska. Prema rečima šefa ovog ruskog regiona, ona će simbolizovati jedinstvo i bratstvo između dva naroda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala