Brod koji može završiti „Severni tok 2” zaplovio prema Egiptu

© Nord Stream 2 / Uđi u bazu fotografijaPolaganje cevi za gasovod "Severni tok 2"
Polaganje cevi za gasovod Severni tok 2  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod „Akademik Čerski” u vlasništvu „Gasproma”, koji može pomoći u izgradnji gasovoda „Severni tok 2” je zaplovio prema egipatskoj luci Suec, objavili su portali za praćenje položaja brodova „Marin Trafik” i „Veselfinder”.

Prema podacima portala „Veselfinder”, brod „Akademik Čerski” bi u novo odredište mogao da uplovi okvirno 25. marta.

Brod za postavljanje cevi po dnu mora, koji je krenuo iz luke „Nahodki” početkom februara, prethodno je krenuo u Singapur gde je trebalo da doplovi 22. februara. Međutim, 24. februara, ne stigavši do ove luke, brod je promenio pravac i uputio se ka Kolombu, luci i prestonici Šri Lanke.

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak je u decembru prošle godine izjavio da je korišćenje „Čerskog” jedna varijanta završetka izgradnje „Severnog toka 2”, ali da je za dodatnu pripremu ovog broda za to potrebno neko vreme.

© Foto : © Nord Stream 2 / Paul LangrockPostavljanje cevi za gasovod "Severni tok 2"
Brod koji može završiti  „Severni tok 2”  zaplovio prema Egiptu - Sputnik Srbija
Postavljanje cevi za gasovod "Severni tok 2"

Podsetimo, krajem prošle godine američki predsednik Donald Tramp potpisao je vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turskog toka“. Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija „Olsiz“ povinovala se zahtevima SAD.

Prema rečima portparola kompanije „Nord strim 2 AG“ za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala