Zatvor zbog smanjene kilometraže: Prodavcu automobila šest meseci zbog prevare kupca

CC0 / Pixabay / Polovni automobili
Polovni automobili - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muškarac koji je prodao automobil sa drastično smanjenom kilometražom i tako doveo kupca u zabludu, osuđen je na zatvorsku kaznu od šest meseci, uslovno godinu dana.

Presudom Opštinskog suda u Virovitici, on je osuđen jer je prodao „reno klio 1.5 dci“, 2007. godište, sa 182.000 pređenih kilometara na satu za 3.559 evra, prenosi „Slobodna dalmacija“.

Kupac je preuzeo automobil, međutim, posle mesec i po počelo je lupanje u motoru, stoji u presudi. Zbog toga je pozvao prodavca, koji mu je obećao da će mu nabaviti drugi automobil, uz doplatu.

Kako mu nije nabavio automobil, kupac je otišao u obližnju auto-kuću koja zastupa „Reno“ da proda svoj „klio“ i kupi drugi automobil. Tu je utvrđeno da je kupčev „klio“ na poslednjem tehničkom zapravo imao 293.000 kilometara, pa nisu hteli da ga otkupe.

Kupac je pozvao prodavca i predložio da mu vrati novac, ali se on pravio da ne zna ništa o prodaji automobila. Zbog toga je kupac podneo tužbu, a onda je prodavac ponudio da mu vrati novac i da mu doplati 100 evra jer je bio kaparisao drugi motor. Međutim, kupac nije želeo da odustane od tužbe.

Sud je osudio prodavca na šest meseci zatvora, ali on neće iza rešetaka, jer je presuda uslovna, budući da mu je olakšavajuća okolnost to što ranije nije osuđivan. Ukoliko ponovi krivično delo, onda će završiti u zatvoru. Presudu opštinskog suda potvrdio je i Županijski sud u Zagrebu kao viša instanca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala