Julija Timošenko: Aktuelna vlast dovela Ukrajinu do „potpunog kolapsa"

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaJulija Timošenko
Julija Timošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Liderka opozicione stranke „Batkivščina“ Julija Timošenko izjavila je da je politika aktuelnih vlasti Ukrajine dovela zemlju do „potpunog kolapsa“.

„Promena imena, stolova, stolica u izvršnoj službi neće ni do čega dovesti, ako predsednik vodi politiku prodaje zemlje, prodaju strateške svojine, uništavanja ukrajinske nauke, ekonomije i srednjeg staleža“, izjavila je Timošenkova.

Kako je istakla, objavljene su informacije o budžetu za januar i februar 2020. godine, koje svedoče da 22,5 odsto budžeta nije popunjeno, odnosno nedostaje 22,5 milijardi grivni.  

„Ako još mesec-dva bude tako, računajte da nemamo ekonomiju“, tvrdi Timošenkova.

Ona je takođe optužila kijevske vlasti, na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim da streme da prodaju sve „vlasnicima spolja“, uključujući i zemlju i strateške objekte.

„Takva politika se svesno vodi, i moram konstatovati da se epoha laži nastavlja u radikalnijem obliku“, smatra Timošenkova.

Prema njenim rečima, ukoliko aktuelne vlasti uspeju da usvoje zakon o zemlji i dodele koncesiju za luke i aerodrome, može se zaboraviti na slobodnu Ukrajinu.

Vrhovna rada Ukrajine razmatra zakon o zemlji, kojim se od 1. oktobra predviđa ukidanje moratorijuma na prodaju poljoprivrednog zemljišta. 

U novembru 2019. godine Vrhovna rada Ukrajine je u prvom glasanju usvojila nacrt zakona.

Iz Rade su nakon toga upozorili da će „prodaja zemljišta i rat u Donbasu“ uništiti Ukrajinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala