Putin: Deca će u Ustavu biti priznata za najveće bogatstvo Rusije

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin u poseti obrazovnom centru "Sirijus"
Predsednik Rusije Vladimir Putin u poseti obrazovnom centru Sirijus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deca su najveće bogatstvo Rusije, i država stvara sve uslove koji će doprineti njihovom sveobuhvatnom duhovnom, moralnom, intelektualnom i fizičkom razvoju, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin, koji je predložio da se ta norma uvrsti u Ustav Rusije prilikom unošenja amandmana u osnovi zakon zemlje.

Prema njegovim rečima, kod predstavnika mlađih generacija neguje se osećaj patriotizma, građanske svesti i poštovanja prema starijima.

Amandman o statusu dece predviđa da „država preuzima na sebe obaveze roditelja prema deci bez staranja“.

Putin je takođe izneo predlog da se u Ustav zavede da će se u Rusiji stvarati svi uslovi za održiv ekonomski razvoj zemlje i poboljšanje dobrobiti građana, kao i za međusobno poverenje države i društva. Država garantuje da će štititi dostojanstvo svojih građana, ističe se.
Ranije je Putin potpisao Federalni zakon o proširenju programa materinskog dodatka kojim je predviđeno i njegovo povećanje do kraja 2026. godine, a odgovarajući dokument je objavljen na ruskom internet portalu pravnih informacija.

U obraćanju Saveznoj skupštini 2020. godine predsednik Rusije Vladimir Putin govorio je o ustavnim amandmanima koje smatra neophodnim. Među njima je promena mehanizma formiranja Vlade, konsolidacija uloge Državnog saveta i novi kriterijumi za predsedničke kandidate.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala