Puškov o izjavi ukrajinskog poslanika: Nuklearno oružje ne treba da imaju nezrele nacije

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaAleksej Puškov
Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom izjave ukrajinskog poslanika koji kaže da mu je žao zbog toga što Ukrajina ne može da baci na Rusiju atomsku bombu, ruski senator Aleksej Puškov odgovara da nuklearno oružje ne smeju da imaju nezrele nacije sa neodgovornim elitama.

„Bilo je veoma mudro lišiti Ukrajinu 90-tih godina nuklearnog oružja. To oružje ne treba da imaju nezrele, neformirane nacije sa neogovornim elitama“, napisao je Puškov na Tviteru.

Izjava Poturajeva, kaže Puškov, smao potvrđuje tu tezu.

Poslanik ukrajinske Rade Nikita Poturajev kaže da mu je žao zbog toga što Ukrajina ne može da baci na Rusiju atomsku bombu.

On je to rekao programu TV kanala „Ukrinform“.

Na prezentaciji novog ukrajinskog televizijskog kanala za Donbas i Krim, taj ukrajinski poslanik je izneo pretpostavku da će Moskva voditi „radioelektronsku borbu“ protiv izveštavanja Kijeva.

„Još nemamo atomsku bombu da je bacimo na Moskvu, a to je najefikasniji način da rešimo taj problem jednom zauvek“, rekao je on.

Ukrajinski političari često daju apsurdne antiruske izjave.

Prošle godine, pre izbora za predsednika Ukrajine, predsednički kandidat Ina Bogoslovska je predložila da se odnosi sa Rusijom izgrađuju uz pomoć grafitnih bombi.

Ona je tada izjavila da je proizvodnja takve municije deo njenih budućih „strategija“ prema Moskvi.

Za ruske političare  su takve „pretnje“ absurdne.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala