Policija upucala Sirijca na grčkoj granici — lažna vest?

© REUTERS / COSTAS BALTASMigranti u Grčkoj
Migranti u Grčkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijac, migrant, koji je pokušao da pređe iz Turske u Grčku preminuo je od povreda zadobijenih prilikom intervencije grčkih bezbednosnih snaga, rekla su dva turska bezbednosna izvora za Rojters. Međutim, grčki zvaničnici su izjavili da je reč o lažnoj vesti i da bi svi mediji trebalo da odgovornije obaveštavaju javnost o tome šta se dešava.

Grči mediji prepuni su vesti i snimaka na kojima se vidi masovno "provaljivanje" migranata na terotoriju Grčke, a samim tim i EU. U tim pokušajima neretko dolazi i do sukoba sa grčkom policijom, a danas se pojavila vest da je grčka policija upucala jednog Sirijca, koji je kasnije preminuo.

Međutim, grčki zvaničnici su za list „Katimerini“ izjavili da je reč o lažnoj vesti i da bi svi mediji trebalo da odgovornije obaveštavaju javnost o tome šta se dešava na granici s turskom.

Vest je prvobitno objavio Rojters, pozivajući se na svoje izvore.

Prema ovoj britanskoj agenciji, incident se dogodio pošto je turska vlada otvorila granice prošle nedelje i dopustila migrantima da krenu ka Evropi.

​Više od 10.000 migranata pokušalo je da pređe granicu, a graničari su ispalili suzavac na migrante na ničijoj zemlji.

Povodom sve komplikovanije situacije na granici, grčka vojska je saopštila da će u oblasti duž reke Evros (reka Marica) koristiti pravu municiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala