Kremlj krajnje zabrinut odnosom prema Sputnjiku u Turskoj

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDuga iznad Crvenog trga u Moskvi
Duga iznad Crvenog trga u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je izuzetno zabrinuta akcijama protiv ruskih medija u Tursko, uključujući Sputnjik, i nada se da njihov rad neće biti suočen sa bilo kakvim ograničenjima, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Rusija je preko Ministarstva inostranih poslova izrazila krajnju zabrinutost ovakvim akcijama prema predstavnicima medija. Mi se nadamo da rad predstavnika medija, posebno onih koji rade za ruska sredstva informisanja kao što je Sputnjik, neće trpeti bilo kakva ograničenja niti će biti suočeni sa sličnim situacijama kao što je ona od juče“, izjavio je Peskov.

Podsetimo, nepoznate osobe su upale 29. februara u stanove novinara Sputnjika iz redakcije u Ankari, turskih državljana, pretili im i optužili ih za izdaju zemlje zbog saradnje sa Rusima. Incidenti su se dogodili dan nakon protesta ispred Generalnog konzulata Rusije u Istanbulu i pogoršanja situacije u sirijskom Idlibu. Sledećeg dana je bio priveden i glavni urednik Sputnjika. Tek nakon intervencije šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova svi novinari su pušteni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala