Zaražen Crnogorac uhapšen na brodu na kome je švercovan kokain

© AP Photo / Vadim GhirdaZaplena kokaina
Zaplena kokaina  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od uhapšenih članova posade teretnog broda "Aresa" na kom je pronađeno 5,7 tona kokaina i koji je presretnut u vodama Arube, najverovatnije je zaražen tuberkulozom.

Doktor zatvora u kom su smešteni osumnjičeni izdao je upozorenje ostalim zatvorenicima povodom ove sumnje zahtevajući od njih da se pridržavaju datih uputstava, a zaraženi muškarac je odmah, u policijskoj pratnji, transportovan u lokalnu bolnicu.

Svedoci kažu kako su svi koji su učestvovali u prevoz bolesnog zatvorenika imali maske na licima, što je kod pojedinih ljudi izazvalo sumnju da je umesto tuberkuloze muškarac oboleo od korona virusa.

Doktori su uradili testiranje, a prema svemu sudeći muškarac ima tuberkulozu, prenosi Blic.

Ukoliko se potvrdi da je i neki drugi član posade, koji je sa njim boravio na brodu, takođe oboleo od tuberkuloze biće hospitaizivan, a sam proces sudskog postupka biće otežan.

Bolnica u kojoj je zaraženi pacijent smešten pokrivena je kamerama, a kako bi izbegao kontakt sa drugim pacijentima on je smešten u izolaciju.

Spektakularnu akciju hapšenja, pomogle su izvesne informacije o švercu veće količine kokaina na teretnjaku u vodama Venecuele, koje je poslala policija Crne Gore bezbednosnim službama Velike Britanije.

Pet tona kokaina koje su vlasti Arube pronašle 25. januara kada su presrele teretnjak koji je plovio pod zastavom Kameruna, nije konačni bilans najveće zaplene u istoriji ove ostrvske zemlje, pišu tamošnji mediji. Iako je na brodu "Aresa" pronađeno 5.000 kilograma, veruje se da se na plovilu nalazi još droge, tako da se plovilo, dugačko 95 metara i široko 13 metara, još pretražuje.

Zanimljivo je da je holandski portal takođe objavio da je zaplena povezana sa hapšenjem u Severnoj Makedoniji 20. februara kada su privedene četiri osobe - tri makedonska i jedan crnogorski državljanin - zbog šverca kilogram kokaina u tovaru banana koji je doputovao preko luke Bar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala