Situacija na tržištu nafte najgora od 2008. godine

© NISRafinerija nafte u Pančevu
Rafinerija nafte u Pančevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prošla nedelja je bila najgora za tržište nafte do 2008. godine, ali cena na crno zlato i dalje odgovara Rusiji, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici povodom situacije na svetskom tržištu nafte, zbog koronavirusa.

Putin je naglasio negativan uticaj koronavirusa na ekonomiju. On je naveo da, za sada, cena nafte ipak odgovara Rusiji.

Ruski predsednik je takođe izjavio da se OPEK+ pokazao kao efikasan mehanizam.

Lekari Odeljenja za intenzivnu negu u univerzitetskoj bolnici u kineskom gradu Vuhan - Sputnik Srbija
Rusija pravi vakcine za koronavirus
„Cena nafte marke Brent se spustila ispod 50 dolara za barel. Teško je davati prognoze, ali Rusija treba da se pripremi za različite scenarije“, rekao je Putin.

Predsednik je naglasio da Rusija može da ispunjava socijalne obaveze čak i u najgoroj situaciji u svetskoj ekonomiji. Putin je saopštio da Rusija može obezbediti stabilnost u zemlji, čak i u najgoroj situaciji u svetskoj ekonomiji, uz pomoć Fonda za nacionalno blagostanje.

„Rusija radi sve što je potrebno u borbi protiv te opasne bolesti (koronavirusa). Preduzete su odgovarajuće mere. Nadam se da će one biti efikasne. Situacija je u celini pod kontrolom“, naglasio je predsednik Rusije.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade Andrej Belousov, ministar energetike Aleksandar Novak i šef „Rosnjeft“ Igor Sečin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala