Zaharova Turskoj: Osigurajte bezbednost naših novinara

© SputnikVečernji program radija Sputnjik dobio je nagradu Asocijacije turskih novinara
Večernji program radija Sputnjik dobio je nagradu Asocijacije turskih novinara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je pozvala turske vlasti da intervenišu u vezi sa napadom na novinare Sputnjika iz redakcije u Ankari i osiguraju bezbednost ruskih medija, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„Pozivamo turske vlasti da intervenišu u vezi sa nestalim novinarima Sputnjika, da osiguraju bezbednost predstavnicima ruskih medija i pomognu u rasvetljavanju svih okolnosti incidenta“, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ministarstvo je dodalo da su novinare plašili fizičkim nasiljem i tražili da prekinu profesionalne aktivnosti.

Prema trenutnim informacijama, novinari se od sinoć nalaze u nadležnosti turskih snaga. Situaciju komplikuje činjenica da je nemoguće uspostaviti vezu s njima, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Podsetimo, sinoć su nepoznate osobe upale u stanove novinara Sputnjika iz redakcije u Ankari, turskih državljana, pretili im i optužili ih za izdaju zemlje zbog saradnje sa Rusima. Incidenti su se dogodili dan nakon protesta ispred Generalnog konzulata Rusije u Istanbulu i pogoršanja situacije u sirijskom Idlibu. Novinari se ne javljaju na telefon nakon što su otišli u policiju da daju iskaz posle napada na njih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala