Novinari turskog Sputnjika nestali u policiji

© SputnikRadio Sputnjik Turska
Radio Sputnjik Turska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tri novinara Sputnjika iz redakcije u Ankari ne javljaju se na telefon nakon što su otišli u policiju da daju iskaz posle napada na njih.

Sinoć su nepoznate osobe upale u stanove novinara Sputnjika, turskih državljana, pretili im i optužili ih za izdaju zemlje zbog saradnje sa Rusima. Incidenti su se dogodili dan nakon protesta ispred Generalnog konzulata Rusije u Istanbulu i pogoršanja situacije u sirijskom Idlibu.

Šef međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov smatra da pritisak na ruske novinare komplikuje odnose Rusije i Turske.

„Treba zatražiti od turskih vlasti hitnu istragu incidenta, kažnjavanje krivaca za odgovornost, kao i preduzimanje iscrpnih mera za osiguranje bezbednosti svih ruskih predstavništava u Turskoj i njihovih saradnika, bez obzira na državljanstvo“, rekao je senator.

Osim toga, treba upozoriti Ankaru da „svaki drugi scenario ponašanja vlasti može dovesti do dodatnih komplikacija u bilateralnim odnosima“, rekao je Kosačov.

Drugi član komiteta Saveta Federacije Oleg Morozov je izjavio da će Rusija odgovoriti na progon novinara ruskih medija u Turskoj.

„Turska treba sama da preduzme mere protiv tih vandala i kazniti ih u skladu sa zakonom. Pogoršanje naših odnosa nije povod za progon novinara“, rekao je Morozoov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala