Nemačka ministarka odbrane: Pojačati pritisak na Putina i Asada

© AP Photo / Michael KappelerAnegret Kramp Karenbauer
Anegret Kramp Karenbauer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp Karenbauer pozvala je Evropsku uniju i Ameriku da zajedničkim snaga pojačaju pritisak na ruskog predsednika Vladimira Putina i sirijskog lidera Bašara Asada, kako bi se okončao rat u Siriji, saopštio je nemački list „Frankfurter Algemajne Cajtung“ (FAZ).

Ona smatra da se to mora učiniti kako bi se „otvorio put ka političkim pregovorima, koji bi okončali strašan rat u Siriji“.

Istovremeno, predsednik Odbora za spoljne poslove Bundestaga Norbert Retgen takođe je izjavio da Zapad treba da razmisli o uvođenju dodatnih sankcija protiv Rusije.

Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin nema razloga da odgovori na pozive Evrope, jer nije morao da odgovara za rat.

Situacija u Idlibu

Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, nakon pogibije 33 turska vojnika u Idlibu.

S tim u vezi oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije koje je saopštilo da pripadnici turske vojske, koji su se sinoć našli pod udarom sirijskih snaga, nije trebalo uopšte da se nalaze na toj lokaciji.

Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom poginuo je jedan turski vojnik, a dvojica su ranjena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala