Lavrov i Čavušoglu o pripremama za susret Putina i Erdogana

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistri spoljnih poslova Turske i Rusije, Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov, na sastanku u Moskvi
Ministri spoljnih poslova Turske i Rusije, Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov, na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri spoljnih poslova Rusije i Turske, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu, razgovarali su telefonom o pripremama za predstojeći susret lidera dve zemlje – Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana.

„Dve strane su razmotrile kako teku pripreme za predstojeći susret Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi i da su se ministri založili za „primenu mera u cilju stvaranje konstruktivne atmosfere koja bi doprinela efikasnosti dijaloga s ciljem primene dogovora o regulisanju situacije u Siriji i drugim  pitanjima na agendi rusko-turskih bilateralnih odnosa“.

Putinov portparol Dmitrij Peskov je prošle nedelje najavio da bi taj susret mogao da bude realizovan 5. ili 6. marta.

Predsednik Rusije, koji je proteklih dana otkako je došlo do eskalacije u Idlibu, imao više telefonskih razgovora sa svetskim liderima, u razgovoru s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom rekao je da će rekao da će svi akspekti rešavanja sirijskog problema biti na dnevnom redu njegovog susreta s predsednikom Turske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala