Joanikije: Milo koristi retoriku Ante Pavelića koja je odgovorna za stotine hiljada ubijenih Srba

© Sputnik / Nebojša PopovićVladika Joanikije i sveštenstvo
Vladika Joanikije i sveštenstvo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije poručio je da deci i omladini pripada budućnost, a ne onima koji koriste retoriku Ante Pavelića i optužuju Crkvu za velikosrpski nacionalizam.

U obraćanju verujućem narodu iz Berana i okolnih mesta, koji se u ogromnom broju okupio i danas ispred Manastira Đurđevi Stupovi, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je poručio da „ovoj deci i omladini pripada budućnost, a ne onima koji koriste retoriku Ante Pavelića i optužuju nas za velikosrpski nacionalizam. Sa tom retorikom ustaški vođa, Hitlerov sluga, Ante Pavelić, pobio je na stotine hiljada Srba. Ovde, nažalost, ta retorika dobija zamah preko predsednika Crne Gore. A mi odgovaramo na tu glupavu i prevaziđenu priču – mi smo i Srbi i Crnogorci, onoliko, ili i malo manje, ali ne i više, koliko je bio Njegoš, kralj Nikola, Marko Miljanov, Mojsije Zečević, vojvoda Miljan Vukov i svi naši preci koji su stradali za krst časni i slobodu zlatnu.“

Vladika Joanikije je istakao i da je Skupština Crne Gore zastranila donoseći diskriminatorski, antiustavni i anticivilizacijski zakon, nastojeći tako da se naruga „našoj svetoj vjeri, da otme svetinje i da ih skrnavi i sa njima trguje“. Zbog svega toga, vladika Joanikije je podvukao da nije postojalo drugo rešenje „sem da sazovemo ovu veliku svenarodnu skupštinu, koja će kazati šta misli i koja će iskazati svoju volju. A glas naroda je glas Božiji. Čuvajte zavete svojih predaka, svoje svetinje, našu prošlost i budućnost, zaveštavajte svojoj deci da čuvaju svoju veru pravoslavnu“, prenose „Novosti“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala