Edi Rama: Aljbin Kurti nije sluga Srbije

© AP Photo / Hektor PustinaEdi Rama
Edi Rama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama naveo je danas da su napadi bivšeg predsednika Vlade u Prištini Ramuša Haradinaja na novoimenovanog premijera Aljbina Kurtija besramni i da Kurti može biti bilo šta, ali nikada sluga Srbije.

Ramuš Haradinaj rekao je pre nekoliko dana da se Aljbin Kurti predao Srbiji odlukom da suspenduje deo taksi na proizvode iz Bosne i Hercegovine i centralne Srbije.

Albanski premijer Edi Rama stao je u odbranu Kurtija i odgovorio Haradinaju na svom Tviter nalogu, prenosi RTS.

"Besramno je Ramuš počeo da napada Aljbina Kurtija! Aljbin može biti bilo šta, ali nije sluga Srbije! Voleo bih da niste podlegli napadima zbog smanjenja taksi, koje su uništile međunarodni ugled Kosova i Srbiju prikazali kao žrtvu u očima sveta", napisao je Rama na Tviteru.

Na natpise Edija Rame reagovao je Haradinaj navodeći da mu je razumljiva reakcija albanckog premijera jer mu je blokirao plan o podeli Kosova.  

"Frustracija Edija Rame mnome je razumljiva. Znam da ne može da mi oprosti što sam osujetio velikosrpski plan. Edi Rama, nakon povratka iz Moskve ne gubi vreme, nego sprovodi Lavrovljeve savete", napisao je Haradinaj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala