Vučić: Raspisaćemo izbore 4. marta

© AP Photo / Darko VojinovicIzbori u Beogradu
Izbori u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će parlamentarne izbore raspisati 4. marta, po povratku iz Vašingtona.

„Duga će biti kampanja, više od 50 dana. Svi imaju vremena da se spreme. Kada su duge kampanje, potrebno je ne juriti, jer ne možete da dostignete vrhunac kampanje, ako ne napravite najbolju taktiku, ali svi će imati dovoljno vremena da predstave svoje programe“, rekao je Vučić na RTS

Vučić je istakao da se nada da će lista koju će sam voditi ostvariti dobar rezultat.

„Pozivam ljude na jedinstvo, na zajedničku borbu za dalji napredak Srbije i očuvanje mira. Da na sve izazove sa kojima se suočavammo, odgovorimo jedinstveno“, rekao je Vučić.

U narednih mesec i po sa najvažnijim svestkim zvaničnicima

Vučić je najavio je da će se u narednom periodu, sastati sa nekoliko najznačajnijih svetskih zvaničnika, uključujući nemačku kancelarku, ali i predsednike Rusije i Kine.

Vučić danas putuje u Vašington, gde će razgovarati sa visokim zvaničnicima Bele kuće, ističući da ta poseta važna, jer, kako je rekao, ako ne možemo od Amerikanaca da napravimo prijatelje koji će nas u svemu podržavati, onda da napravimo prijatelje koji neće u svemu biti protiv nas.

Ponovio je da nema iluzija da će se stav SAD po pitanju KiM promeniti, ali rekao da možemo da probamo da zauzmemo drugačiju poziciju u američkim očima, nego što je bio slučaj do sada.

„Posle toga nas čeka put u Nemačku, razgovor sa Angelom Merkel. Posle toga očekujem razgovore sa Kinezima, ponovo razgovore sa Putinom. I to će se sve događati u narednih mesec i nešto više dana“, rekao je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala