Puškov: Erdogan sve ispričao, samo nije rekao šta mu je Putin odgovorio

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaAleksej Puškov
Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Senator Aleksej Puškov prokomentarisao je molbu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ruskom lideru Vladimiru Putinu da se ne meša u sukob između Ankare i Damaska u Idlibu, ističući da je turski predsednik nije rekao samo to šta mu je odgovorio Putin – a to je najvažnije.

„Erdogan je rekao da je u telefonskom razgovoru predložio Putinu da ostavi Siriju „jedan na jedan“ sa Turskom. Nije, međutim, rekao šta mu je odogovorio ruski lider. A upravo to je ono najvažnije“, napisao je Puškov na Tviteru.

 

Prethodno je Erdogan izjavio da sirijsko pitanje nije samo „neka tamo avantura ili pokušaj da se prošire granice“.

„Mi nismo u tu zemlju ušli na poziv sirijskog predsednika Bašara el Asada, već na poziv naroda. Dok god nam narod ne kaže da odemo, mi nećemo otići. Rekao sam Putinu da nas ostavi da se sa sirijskim režimom razračunamo jedan na jedan“, rekao je on .

U međuvremenu, reagovao je i zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Dmitrij Novikov.

Ostavljanje Turske „jedan na jedan“ sa sirijskim vlastima je apsolutno neprihvatljivo, tim pre jer turske vlasti nemaju nikakva ovlašćenja da određuju sudbinu Sirije, istakao je on.

Telefonski razgovo dvojice predsednika usledio je nakon što je turska vojska izvela kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, posle pogibije 33 turska vojnika u Idlibu u napadu sirijskih snaga.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala