Mitropolit Amfilohije Vladi: Povucite zakon ili ćete biti najsramnija grupa koja je vladala CG

© Sputnik / Nebojša PopovićMitropolit kijevski Onufrije u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici
Mitropolit kijevski Onufrije u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zatražio je od premijera i predsednika Crne Gore da povuku bezbožni, antievropski, antisrpski i antivaseljenski zakon (Zakon o slobodi vjeroispovijesti), radi njihovih obraza.

„I da pobedi bratska ljubav. Nadamo se da će povući zakon, ako žele da sačuvaju obraz. Ako hoće da izgube obraz i dušu i budu najsramnija grupa koja je vladala Crnom Gorom, onda mogu i tako“, poručio je Amfilohije na kraju liturgije u Podgorici koju je služio sa mitropolitom kijevskim i cele Ukrajine Onufrijem.

Za mitropolita Onufrija Crna Gora je veoma interesantna zemlja, poznata po živopisnoj prirodi, arhitekturi iz različitih perioda i lijepim, hrabrim i dobrim ljudima.

Litija u Podgorici - Sputnik Srbija
Više od 100.000 ljudi na litiji u Podgorici: Narod brani veru i svetinje! /video/

„Čestitam vam značajan jubilej, 800 godina od rukopoloženja svetog Save za episkopa srpskog. Crna Gora je veoma interesantna, poznata po živopisnoj prirodi, arhitekturi iz različitih perioda i lijepim, hrabrim i dobrim ljudima. O ljepotama Crne Gore pisali su mnogi pisci i pjesnici, kao i o njenom silnom narodu koji je oduvijek čuvao pravoslavnu vjeru. U Crnoj Gori je mnogo svetinja i drevnih hramova“, istakao je Onufrije.

On je dodao da u Crnoj Gori Gori mnogo stoleća duhovnu i spasiteljsku misiju nosi Mitropolija crnogorsko primorska (MCP).

„Koja je pokazala svetu velike svetitelje - sv Vasilija, Sv Petar i druge. Posebno mesto među njima zauzima Sveti Simeon Mirotočivi. Narod Crne Gore je od Svetog Simeona nasledio odanost pravoslavnoj vjeri“, poručio je Onufrije.

Svetkovina je počela arhijerejskom liturgijom u sabornom Hramu Vaskrsenja Hristovog, koju je služio Onufrije.

Kako je saopšteno, saslužuvovali su mu 15 arhijereja Srpske i Ukrajinske pravoslavne crkve.

Podsetimo, u Podgorici se održava Svetosimeonski sabor, u čast Svetog Simeona Mirotočivog - Stefana Nemanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala