Mitropolit Amfilohije: Đukanoviću valjale ruske pare, Rusi mu pomogli da bude predsednik

© Foto : Mitropolija crnogorsko-primorskaMitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je danas da predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nisu smetali Rusi kada je dobio državu i postao predsednik.

Na pitanje kako komentariše reči Mila Đukanovića da iza litija stoje Srbija i Rusija, mitropolit Amfilohije je rekao da iza njih stoje „Crna Gora i crkva Božija“.

„Crne Gore nikad ne bi bilo da nije bilo Rusije. Od vremena vladike Danila, bitke na Carevom Lazu, pa i kasnije... sve do Nikole. Čak i do ovih naših komunista. Da nije bilo Staljina ni komunisti ne bi zavladali ovom zemljom. Ono što je najgore oni koriste ono što je komunizam najgore imao“, rekao je novinarima mitropolit kod Nemanjinog grada u Podgorici.

„Da nije bilo Rusa, Đukanović ne bi bio predsednik, da nije bilo (ruskih) para, ne bi dobio ni referendum u Crnoj Gori. On to dobro zna. Prema tome, nemoj da pljuje na Srbiju i Rusiju. Bez Rusije ne bi bilo Crne Gore, to je kristalno jasno i ostalo je zapisano u biću. Rusija i Srbija jesu ovde sa nama, ali ovde sa nama je sav pravoslavni svet istoka i zapada. Pomenuh ovde i braću muslimane, i onog njihovog čuvenog teologa iz Azije, koji je poručio svim muslimanima Balkana da podrže pravoslavne hrišćane u odbrani svetinja jer oseća da onaj ko ugrožava svetinje pravoslavne, svetinje većine naroda, on će sutra pljunuti i ugroziti i džamije jer jedan zakon kad se donosi, ne može biti da važi samo za jedne“, rekao je mitropolit.

Kada je u pitanju Srbija, Amfilohije je dodao da „mi odavde dirigujemo Srbijom, a ne obratno“.

„Ovaj narod je onaj koji se probudio i koji podstiče i narod u Srbiji da se vrati svojim svetinjama. A isto tako i narod u Rusiji. Vidite, došao je ovde blaženjejši Onufrije ukrajinski, došao je ovde da nas ohrabri“, rekao je mitropolit.

Podsetimo, jutros je u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici održana liturgija koju je služio kijevski mitropolit Onufrije sa mitropolitom Amfilohijem. Nakon toga je održana litija do Nemanjinog grada na Ribnici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala