Ko su najplaćeniji ruski sportisti u poslednjih 10 godina /foto/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaVolonter nosi olimpijsku zastavu pod kojom nastupaju ruski sportisti na Olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018.
Volonter nosi olimpijsku zastavu pod kojom nastupaju ruski sportisti na Olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teniserska Marija Šarapova, koja je nedavno saopštila da je završila sportsku karijeriu, nalazi se na prvom mestu liste najplaćenijih ruskih sportista protekle decenije, koju je sastavio američki magazin „Forbs“.

Prema pisanju „Forbsa“, u poslednjih deset godina Šarapova je ostvarila prihod od 197,8 miliona dolara, s tim što je oko 80 odsto zaradila od reklamnih kampanja.

Na drugom mestu se nalazi napadač hokejaškog kluba „Vašington kepitals“ Aleksandar Ovečkin, koji je u poslednjoj deceniji zaradio 136,9 miliona dolara.

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHokejaš Aleksandar Ovečkin
Ko su najplaćeniji ruski sportisti u poslednjih 10 godina /foto/ - Sputnik Srbija
Hokejaš Aleksandar Ovečkin

Najbogatiju trojku zatvara još jedan hokejaš – napadač kluba „Pitsburg pingvins“ Jevgenij Malkin, koji je ostvario prihod od 94,6 miliona dolara.

Četvrto i peto mesto dele košarkaš Timofej Mozgov i hokejaš Ilja Kovaljčuk, sa zaradom od po 72 miliona dolara.

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaRuski hokejaš Ilja Kovaljčuk
Ko su najplaćeniji ruski sportisti u poslednjih 10 godina /foto/ - Sputnik Srbija
Ruski hokejaš Ilja Kovaljčuk

Među deset najplaćenijih ruskih sportista poslednje decenije su i hokejaši Pavel Dacjuk i Aleksandar Radulov, fudbaler Jurij Žirkov, hokejaš Sergej Bobrovski, kao i fudbaler Andrej Aršavin, koji je završio sportsku karijeru.

Podsetimo, pobednica pet Grend slem turnira, ruska teniserka Marija Šarapova, juče je najavila da se povlači iz tenisa. ​Šarapova se trenutno nalazi na 373. mestu VTA liste.

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaMariя Šarapova posle pobedы v četvertьfinalьnom matče Kubka Federacii - 2015
Ko su najplaćeniji ruski sportisti u poslednjih 10 godina /foto/ - Sputnik Srbija
Mariя Šarapova posle pobedы v četvertьfinalьnom matče Kubka Federacii - 2015
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala