Izvor: Turske bespilotne letelice pomažu teroristima u napadima na sirijske snage

© AP Photo / Ghaith AlsayedProturski militanti u Siriji raketiraju položaje sirijskih vladinih snaga u provinciji Idlib
Proturski militanti u Siriji raketiraju položaje sirijskih vladinih snaga u provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turske bespilotne letelice pružaju vatrenu podršku teroristima iz grupe Tahrir el Šam, koje napadaju položaje sirijskih vladinih snaga u provinici Idlib, javlja vojni izvor sa ilica mesta.

„Udarne bespilotne letelice napale su u noći između petka i subote prve linije sirijske vojske i vojnu tehniku u Sarakibu u provinciji Idlib“, rekao je sagovornik.

Prema njegovim rečima, akcije turskih vojnika otežavaju sirijskoj vojsci da odbije napad terorista.

Uprkos tome, vladine snage se bore protiv terorista, odbijaju napade i preduzimaju sve mere za oslobađanje auto-puta Damask-Alepo, koji je ranije blokiran zbog žestokih borbi na području Sarakiba, podseća taj izvor.

Predsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija
Erdogan pozvao Putina: Ostavite nas da se sa Sirijom razračunamo „jedan na jedan“

Takođe se navodi da je u oblasti tog naselja u vazdušnim napadima uništeno vozilo sa municijom za sirijsku vojsku, jedno oklopno vozilo i motorno vozilo, kojima su se verovatno prevozili sirijski vojnici.

Sirijske vladine snage treći dan zaredom odbijaju napad terorista u gradu Sarakib. Teroristi, koje štiti turska artiljerija i naoružane bespilotne letelice, napadaju prve redove sirijskih oružanih snaga.

Situacija u Idlibu

Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, nakon pogibije 33 turska vojnika u Idlibu.

S tim u vezi oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije koje je saopštilo da pripadnici turske vojske, koji su se sinoć našli pod udarom sirijskih snaga, nije trebalo uopšte da se nalaze na toj lokaciji.

Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom poginuo je jedan turski vojnik, a dvojica su ranjena.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala