Erdogan pozvao Putina: Ostavite nas da se sa Sirijom razračunamo „jedan na jedan“

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju
Predsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je predložio svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu da ostavi Tursku da se sa sirijskim vlastima razračuna „jedan na jedan“.
„Sirijsko pitanje nije samo neka tamo avantura ili pokušaj da se prošire granice. Mi nismo u tu zemlju ušli na poziv sirijskog predsednika Bašara el Asada, već na poziv naroda. Dok god nam narod ne kaže da odemo, mi nećemo otići. Rekao sam Putinu da nas ostavi da se sa sirijskim režimom razračunamo jedan na jedan“, rekao je Erdogan.

On je takođe naveo i da je tokom minulih napada sirijske vojske u Idlibu poginulo ukupno 36 turskih vojnika.

Istovremeno, kako je precizirao, turska vojska je u kontra napadima likvidirala preko 2.100 sirijskih vojnika i uništila 300 jedinica oklopne tehnike i sedam hemijskih skladišta.

„Mi ćemo nastaviti da uništavamo“, dodao je.

Situacija u Idlibu

Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, nakon pogibije 33 turska vojnika u Idlibu.

S tim u vezi oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije koje je saopštilo da pripadnici turske vojske, koji su se sinoć našli pod udarom sirijskih snaga, nije trebalo uopšte da se nalaze na toj lokaciji.

Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom poginuo je jedan turski vojnik, a dvojica su ranjena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala