Ukrajinski ministar: Tramp da se priključi „normandijskoj četvorci“

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Rusije Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon samita "Normandijske četvorke" u Parizu
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Rusije Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon samita Normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih posloba Ukrajine Vadim Pristajko izjavio je da bi ga veoma obradovalo ako bi se američki predsednik Donald Tramp priključio pregovorima za normalizaciju situacije u Donbasu u „normandijskom formatu“.

Pristajko je to rekao u intervjuu za TV kanal „Ukrajina 24“

„Nama je, pored Nemačke i Francuske, potrebno još nekoliko lidera. Bio bih srećan ako Tramp seo za pregovarački sto“, rekao je ukrajinski ministar.

Ruski i ukrajinski predsedni, Vladimir Putin i Vladimir Zelenski, su ranije u telefonskom razgovoru razmatrali pripreme za sledeći susret lidera „normandijske četvorke“.

Ono su konstatovali da je neophodno aktivirati rad Kontakt grupe za Donbas u Minsku i da akcenat treba da bude na razmeni zarobljenika.

U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije ističu da je pre novog susreta u „normandijskom formatu“ potrebno ostvariti rezultate u primeni ranijih dogovora.

Prethodni samit, uz učešće nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske, Rusije i Ukrajine, Emanuela Makrona, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, održan je 9. decembra u Parizu, gde su strane postigle međusobne dogovore i odlučile da sledeći sastanak održe u Berlinu, radi nastavka regulisanja situacije u Donbasu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala