Haos na tursko-grčkoj granici: Migranti nadiru, policija bacila suzavac i šok bombe /video/

© AP Photo / Michael VaraklasMigranti
Migranti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ankara neće više zaustavljati sirijske izbelice na putu ka Evropi. Kako javljaju turski mediji, hiljade migranata krenulo je kroz severozapadnu Tursku ka granici sa Grčkom i Bugarskom. Na snimku se vide izbeglice koje su ka EU krenule autobusom.

Turska policija, oblaska straža i granična policija dobile su naređenje da ne zaustavljaju migrante i izbeglice da preko kopna ili mora prelaze u Evropu.

Migranti su se takođe okupili u zapadnoj Turskoj s ciljem da brodom dođu do grčkog ostrva Lezbos. Zvanična Ankara očekuje nove izbeglica iz Idliba.

U međuvremenu, oglasio se grčki premijer Kirijakos Micotakis koji je rekao da su migranti pokušali nelegalno da prodru iz Turske u Grčku  i obećao da to neće dozvoliti.

„Značajan broj migranata i izbeglica okupio se u grupe na grčko-turskoj granici  i pokušali su da nelegalno uđu u zemlju. Želim da budem jasan: nelegalan ulazak u Grčku neće biti dozvoljen. Podižemo nivo bezbednosti naših granica“, rekao je on.

Grčki premijer je dodao da njegova zemlja nema nikakvu odgovornost za tragične događaje u Siriji i da neće ispaštati zbog posledica tuđih odluka.

„Informisao sam Evropsku uniju o situaciji“, rekao je on.

Ankara je prethodno donela odluku da više ne ztadržava izbeglice iz Sirije i da ih pusti put Evrope.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala