Najbogatiji ruski biznismeni za dan izgubili milijarde zbog koronavirusa

© Foto : flickrBiznismen
Biznismen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pet najbogatijih ruskih biznismena za dan su izgubili 3,2 milijarde dolara zbog koronavirusa, o čemu svedoče podaci „Forbs ril tajma“.

Prema proračunima „Forbsa“, imovinsko stanje suvlasnika kompanije „Nornikel“ Vladimira Potanina za dan se smanjilo za skoro 900 miliona dolara, te sada iznosi 25,7 milijardi dolara.

Suvlasnik kompanije „Lukoil“ Vagit Alekperov je izgubio više od 900 miliona dolara, dok je predsednik upravnog odbora „Novateka“, treći na spisku najbogatijih Rusa, za dan „osiromašio“ za 300 miliona dolara.

Vlasnik Novolipeckog metalurškog kombinata i transportno-logističkog holdinga „Univerzal kargo lodžistik holding“ Vladimir Lisin je izgubio više od pola milijarde dolar.

Na petom mestu najbogatijih biznismena se nalazi suvlasnik kompanije „Severstalj“ Aleksej Mordašov, koji je za dan izgubio više od 650 miliona dolara.

Širenje koronavirusa trese globalna tržišta kapitala, a na evropskim berzama je u toku rasprodaja i pad cena akcija, jer se investitori panično "oslobađaju" rizične imovine zbog rasta broja zaraženih i umrlih od tog virusa na "starom kontinentu".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala