Sputnjik na granici Turske i Sirije: Na punktu Džilvegozju mirno, sukobi u Idlibu se nastavljaju /foto/

© SputnikKontrolni punkt Džilvegozju na tursko-sirijskoj granici
Kontrolni punkt Džilvegozju na tursko-sirijskoj granici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na kontrolnom punktu Džilvegozju na tursko-sirijskoj granici, gde su sinoć nakon napada sirijskih vladinih snaga u Idlibu prevezena tela poginulih turskoh vojnika, kao i ranjenici, sitaucija je trenutno mirna.

Taj punkt je sinoć u kasnim satima bio zatvoren, a ponovo je otvoren u jutarnjim časovima.

Preko kontrolnog punkta povremeno na teritoriju Turske ulaze vojna vozila, kola hitne pomoći, kao i vozila sa humanitarnom pomoći i građevinskim materijalom, koja se kreću ka tampon-zoni. Ta zona je udaljena dva kilometra od granice. Vozači kamiona, koji se vraćaju iz tampon-zone saopštili su da na granici nisu koncentrisane izbeglice i da je trenutno na kontrolnom punktu situacija mirna.

© SputnikGranični kontrolni punkt Džilvegozju na tursko-sirijskoj granici
Sputnjik na granici Turske i Sirije: Na punktu Džilvegozju mirno, sukobi u Idlibu se nastavljaju /foto/ - Sputnik Srbija
Granični kontrolni punkt Džilvegozju na tursko-sirijskoj granici

U bolnicama u Rejhanliju i Hataju se i dalje nalaze turski vojnici, koji su ranjeni tokom napada sirijskih snaga. Prema informacijama, neki od njih su prebačeni u druge oblasti.

Guverner Hataja Rahmi Dogan je izjavio da su ranjenici u zadovoljavajućem stanju. Autopsija 33 poginula turska vojnika odvija se pod nadzorom tužilaca, koje je imenovalo Glavno republičko tužilaštvo Hataja. Nakon procedure, tela će biti poslata u gradove, gde su poginuli vojnici živeli.

© SputnikVojna vozila i vozila hitne pomoći na graničnom punktu Džilvegozju na tursko-sirijskoj granici
Sputnjik na granici Turske i Sirije: Na punktu Džilvegozju mirno, sukobi u Idlibu se nastavljaju /foto/ - Sputnik Srbija
Vojna vozila i vozila hitne pomoći na graničnom punktu Džilvegozju na tursko-sirijskoj granici

Na aerodromu u Hataju se nalaze dva aviona turskog Ratnog vazduhoplovstva, koji su spremni da prebace tela u rodne gradove poginulih.

U Idlibu nastavljeni sukobi

Za to vreme u Idlibu nastavljaju sukobi. Vojni izvori saopštavaju da naoružane bespilotne letelice Ratnog vazduhoplovstva Turske od sinoć sprovode operaciju usmerenu protiv sirijske armije u vazdušnom prostoru Idliba.

Prema podacima Oružanih snaga Turske, tokom operacija, koje su pokrenute nakon sinoćnjeg napada sirijskih snaga, do sad je napadnuto preko 200 sirijskih ciljeva i likvidirano je 329 vojnika.

Prema nekim informacijama, turske snage sa sirijske granice iz haubica gađaju vladine snage u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala