Kongres SAD: Amerika nije u stanju da napravi PVO sistem protiv ruskih raketa

© AP Photo / Susan WalshKongres SAD
Kongres SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tehnički je nemoguće napraviti sistem koji bi zaštitio Ameriku od ruskih i kineskih balističkih raketa, izjavio je šef strateške komande SAD-a Čarls Ričard.

On je to izjavio tokom diskusije u američkom Kongresu odgovarajući na pitanje demokratskog kongresmena Seta Multona da li su američki PRO sistemi u stanju da odbiju napad interkontinentalnih balističkih raketa Rusije i Kine.

„To ne samo što je neisplativo, već je i tehnički nostvarivo“, istakao je on.

Ričards je objasnio i da američka protivvazduhoplovna odbrana uopšte nije na taj način formirana, već se zasniva na ideji da će kontra udar naneti neprijatelju toliku štetu da napad postane besmislen.

Vašington pravi raketu koja može da savlada ruske PVO sisteme

Američka raketa PrSM (Precision Strike Missile) klase zemlja—zemlja, koju razvija korporacija „Lokid Martin“ za vazduhoplovstvo i mornaricu SAD, trebalo bi da može da savlada ruske PVO sisteme, saopštio je za „Brejking difens“ američki general Džon Raferti.

Prema njegovim rečima, na evropskom ratištu raketa će se prvenstveno koristiti kao kontramera ruskim sistemima za protivvazdušnu odbranu. Ona, istovremeno, treba da se u Tihom okeanu suprotstavi kineskim ratnim brodovima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala