Bugarski premijer se obrušio na litije, potkačio i Republiku Srpsku

© Foto : Vlada Crne Gore/BOJANA CUPICDuško Marković i Bojko Borisov
Duško Marković i Bojko Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Saveta ministara Bugarske Bojko Borisov posle sastanka s crnogorskim premijerom Duško Markovićem u Sofiji osudio je "sve vandalizme" koji proizilaze iz litija u Crnoj Gori.

Borisov je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Markovićem izrazio punu podršku evropskoj integraciji Crne Gore i pomenuo proteste protiv Zakona o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

„Osuđujemo sve izgrede i vandalizme koji proizilaze iz verskih povorki u Crnoj Gori. Podržavamo vašu zemlju kao saveznika i prijatelja“, rekao je premijer Bugarske Borisov, stoji u saopštenju crnogorske Vlade.

Kada je u pitanju situacija u regionu,  Borisov je osudio stavove člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika protiv zvanične posete predsednika Crne Gore Mila Đukanovića toj državi", upozorivši na „antievropsko ponašanje“ u regionu.

„Ne možeš da govoriš iskreno o Evropi i o evropskom jedinstvu, a da predsedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak u državu“, kazao je  Borisov, dodajući da su ta retorika i takvo ponašanje neprihvatljivi.

Tokom posete, predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković izrazio je zahvalnost Vladi Bugarske i premijeru lično na, kako je rekao, nesebičnoj podršci evropskim ambicijama Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala