Turska traži od Rusije otvaranje neba iznad Sirije za svoje dronove

© Foto : Public domain/DARPAAmerički dronovi Gremlins
Američki dronovi Gremlins  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ankara razgovara sa Moskvom o otvaranju vazdušnog prostora iznad Sirije za turske dronove, izjavio je ministar odbrane Turske Hulusi Akar.
„Naši razgovori o sirijskom vazdušnom prostoru sa ruskom delegacijom se nastavljaju. Razgovaramo sa Rusima o otvaranju neba za korišćenje dronova. Došli smo do određene tačke, mada mislim da i dalje postoje problemi. Imamo razloga da verujemo u uspeh. Obe strane preduzimaju napore“, rekao je Akara, prenosi televizija NTV.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio ranije da je najveći problem za Ankaru zatvoreni vazdušni prostor iznad Idliba za tursku avijaciju.

Erdogan je naveo da Turska za sada nije zadovoljna rezultatima razgovora sa Rusijom o sirijskom Idlibu i spremna je za početak vojne operacije u tom regionu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ovo nazvao najgorim scenarijom.

Erdogan je pozvao ruskog kolegu Vladimira Putina da izvrši pritisak na predsednika Sirije Bašara Asada kako bi sirijska vojska obustavila ofanzivu u provinciji Idlib i povukla se od turskih osmatračnica, zapretivši odmazdom u suprotnom slučaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala