Svetska zdravstvena organizacija pohvalila Rusiju

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografija Svetska zdravstvena organizacija
 Svetska zdravstvena organizacija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus pohvalio je Rusiju i niz drugih zemalja zbog efikasnosti mera koje preduzimaju u borbi protiv epidemije koronavirusa.

„Nekoliko zemalja u poslednje dve sedmice nisu prijavile nijedan novi slučaj obolelih: Belgija, Kambodža, Indija, Nepal, Filipini, Rusija, Šri Lanka i Vijetnam. Te zemlje su primer da rane agresivne mere za sprečavanje širenja bolesti pomažu“, istakao je Gebrejsus.

Prema njegovim rečima, na pojavu novih slučajeva obolelih u zemlji treba gledati kao na izazov, na koji se treba što pre odgovoriti, i dodao da ne postoji garancija da se neće pojaviti novi slučajevi obolelih.

Vežbanje u Hongkongu pod maskama - Sputnik Srbija
Razbijeno deset najvećih mitova o koronavirusu

Kao primer je naveo Švedsku i Finsku, gde se donedavno nije menjao broj zaraženih, ali da su juče prijavili nekoliko novih slučajeva.

Šef SZO je pohvalio i koordinirane akcije kineskih vlasti, koje su uložile velike napore kako bi sprečile širenje infekcije.

Pored toga, Gebrejesus je istakao da je sada rano da se proglasi pandemija, uprkos globalnom širenju virusa.

Rusija je ranije ograničila avio-saobraćaj sa Južnom Korejom i Iranom, a građanima Rusije se preporučuje da ne putuju u te dve zemlje kao ni u Italiju.

Broj zaraženih od koronavirusa u Kini je premašilo 78.000, a umrle su 2.744 osobe. Prema poslednjim podacima VOZ-a, zaraza se proširila na više od 40 država, a broj obolelih van Kine je 3.474, a preminule su 54 osobe.

Najveći broj obolelih je u Južnoj Koreji, Italiji i Iranu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala