00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
60 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Na palačinke kod Zaharove uoči posta /foto/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija na proslavi Maslenice nakon brifinga
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija na proslavi Maslenice nakon brifinga - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon brifinga portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove, novinare su počastili palačinkama, jer se u Rusiji ove sedmice slavi Maslenica - drevni slovenski praznik, kada cela zemlja peče palačinke.

Tradicionalne palačinke s kvascem, kao i one tanje spremljene su prema receptima iz raznih regiona Rusije. Gostima su bili na raspolaganju i džem od brusnica, med i druge poslastice.

Praznik Maslenica se slavi sedam dana uoči velikog postaBlini (palačinke) glavno su jelo u dane Maslenice. One simbolizuju sunce i dolazak proleća. Po tradiciji, prva palačinka pravi se za pokoj duše svih umrlih i nosi se na groblje ili se daje siromašnima, a  zatim počinje pravo kulinarsko nadmetanje u spremanju palačinki: prave se od heljdinog, ražanog, ovsenog, pšeničnog brašna… Jedu se za doručak, ručak i večeru. Služe se sa ikrom, lososom, pečurkama, smetanom (pavlakom), medom, slatkim ili džemom. Uz njih se ispija čaj ili mleko. Svaka porodica ima svoju recepturu pravljenja palačinki, koja se prenosi sa generacije na generaciju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala