Mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije večeras predvodi litiju u Podgorici

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaMitropolit Onufrije
Mitropolit Onufrije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vjernici u Podgorici večeras će dočekati mitropolita kijevskog i sve Ukrajine Onufrija koji stiže u posjetu Crnoj Gori.

Doček mitropolita Onufrija sa svečanom doksologijom biće organizovan u 18 časova u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici, nakon čega će predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve, zajedno sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem predvoditi litiju ulicama Podgorice i tako podržati borbu vjernika u Crnoj Gori protiv zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, mitropolit Onufrije će u petak, 28. februara u 11.30 časova posjetiti Cetinjski manastir, dok će u subotu uz sasluženje Arhiepiskopa ohridskog i Mitropolita skopskog Jovana, domaćina – Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija i više arhijereja Ukrajinske i Srpske pravoslavne crkve služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u podgoričkom sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, a povodom slave Mitropolije crnogorsko-primorske -praznika Svetog Simeona Mirotočivog.

Nakon Litirgije, koja će početi u devet časova, mitropolit Onufrije predvodiće litiju do manastira Svetog Simeona Mirotočivog na Nemanjinom gradu u Podgorici, gdje će biti blagosiljan slavski kolač, nakon čega će se litija vratiti do podgoričkog Sabornog hrama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala