Mitropolit Onufrije: Crnogorci su lepši i blagorodniji nego što sam zamišljao /video, foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio Miloš Lučić/cropped photoMitropolit Onufrije pred crnogorskim narodom
Mitropolit Onufrije pred crnogorskim narodom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije doputovao je danas u Podgoricu gde je prisustvovao litiji u kojoj je učestvovalo više desetina hiljada vernika i građana. Crnogorci su lepši i blagorodniji nego što sam zamišljao, rekao je mitropolit Onufrije pred okupljenim vernicima posle litije.

Posle molebana koji je služen u Hramu Hristovoga vaskrsenja na ulicama glavnog grada Crne Gore održana je litija na čijem čelu su bili mitropolit Onufrije i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Nakon litije održan je kulturno-umetnički program ispred podgoričkog hrama.

Mitropolit Onufrije rekao je posle litije da je, kada je dobio poziv od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da dođe u Crnu Goru, imao sliku o Crnogorcima koja se formirala dok je učio bogosloviju.

"Zapamtio sam da je narod hrabar i silan. Ali kad sam došao ovde i video veliki broj ljudi, shvatio sam da ste lepši i blagorodniji nego što sam zamišljao", rekao je Onufrije.

On je kazao da "čovek može biti lep samo kada živi s Bogom". "Ko je sa Hristom, njega ne može nikakvo zlo da nadvlada", poručio je mitropolit Onufrije. Poželeo je da Božja blagodat čuva vernike, njihove porodice i njihovu zemlju.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je posle litije, da je mitropolit iz Ukrajine doneo blagoslov Svetog Vladimira, duhovnog oca svih slovenskih naroda, koji je 988. krstio ruski narod u Dnjepru. Amfilohije je rekao da je najlepši narod koji se pojavljuje narod u Crnoj Gori, koji u miru, ljubavi i slozi obnavlja dušu Crne Gore.

"Ono što izraste na stradanju i raspeću je večno i neprolazno", kazao je Amfilohije.

On je istakao da stiče utisak da iz "zvaničnih televizija" još nisu došli da snime litiju koja utemeljuje budućnost Crne Gore.

Sveštenik Nikola Pejović je kazao da nije slučajno da je litiju predvodio mitropolit Onufrije, jer "najbrojnije litije budu u Kijevu, gde se okupi 300.000 ljudi".

Mitropolit Onufrije doputovao je danas posle podne iz Amana u pratnji mitropolita Amfilohija kako bi podržao vernike u Crnoj Gori u borbi protiv zakona o slobodi veroispovesti.

© Foto : Mitropolija crnogorsko-primorska Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije doputovao je u Crnu Goru
Mitropolit Onufrije: Crnogorci su lepši i blagorodniji nego što sam zamišljao /video, foto/ - Sputnik Srbija
Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije doputovao je u Crnu Goru

Mitropolit Onufrije boravi u Crnoj Gori tri dana.

  Pogledajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala